Hyvää Joulua

Keskiviikko 24.12.2014 klo 5:26


Tähtitaivas on kirkas ja pakkanen narskuu nurkissa parissakymmenessä asteessa. Luonto näin aamun varhaisina ja yön viimeisinä tunteina on hiljainen,lukuunottamatta pakkasherran naksuttelua jäätyvissä oksistoissa. On rauhallista ja niin kuulaan kaunista vielä pimeässä aattoaamun maisemassa. Puut ovat koristellut lumivaipalla ja huurteiset oksistot kimmeltävät. On Jouluaatto.

Joulu on jotain erikoista. Se ei ole vain se kaupallinen kilinä ja hässäkkä, kiire ja touhakka. Se on suuri rakkauden ja läheisyyden juhla. Se on antamisen ja saamisen juhla. Eikä antaminen ja saaminen tarkoita tavararöykkiöitä eikä rahantuhlausta. Suurinta ja arvokkainta antamista on se, että annat aikaasi lähimmäisillesi. Annat lämpimiä ajatuksia, pehmeitä kosketuksia,annat palan itsestäsi. Annat sen tunteen,että välität. Ei sen kalleimpia lahjoja voi toiselle antaa. Ja samalla saat itsellesi enemmän kuin mikään uusinta uutta oleva teknologian huipputuote voi antaa.

Joulu on rauhoittumisen aikaa. Se on yhdessäolon aikaa. Unohdetaan hetkeksi kiire,joka tuntuu repivän meitä puolelta toisella. Ollaan levollisesti, sytytetään kynttilä, annetaan ajatusten virrata vapaana ajan ja ajattomuuden virrassa. Muistetaan poismenneitä lähimmäisiämme,muistetaan läsnäolevia. Muistetaan heitä, joilla ei ole sitä perhepiiriä ympärillään. Muistetaan heitä,  joilla on elämässä vaikeaa. Tuetaan ja kannetaan. Pieni sana,lämmin katse, halaus,tekstiviesti,soitto -ne voivat tuottaa sen lämpimän ja hyvän mielen kanssaihmiselle - ja niin pienellä vaivalla.

Tänä jouluaattona Säyneisen kylänraittia tulevat koristamaan talkootyöllä tehdyt jäälyhdyt. Ne valaisevat pienillä mutta vahvoilla kynttilöillään aaton kirkkohetkeen tulijoiden tietä. Ne muistuttavat meitä siitä vahvasta Säyneisläisestä yhteishengestä, lämmöstä ja välittämisestä. Me olemme, elämme ja teemme yhdessä. Meillä on lupa välittää. Tämä tekeminen,välittäminen ja elämä jatkukoon vahvana myös tulevana vuonna. Kiitos kaikille tästä vuodesta. Monta arvokasta ja mukavaa asiaa on tehty yhdessä!

Rauhallista Joulua ja Touhukasta tulevaa Vuotta 2015 kaikille!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini